Upiši ključne riječi:
MUSIC INFO|PREGLED DOGAĐANJA|GLAZBENI OGLASNIK|STATUS ONLINE|MARKETING|KONTAKT 27.04.2024.


RAWBAU-NOVI ALBUM U PRODAJI   Ispis  E-mail 
17.12.2004.

Živući dokaz da se uz nogometaše ne vežu isključivo lake note aktualni je izbornik mlade nogometne reprezentacije i najveći rocker među sportašima – Slaven Bilić. Osvjedočeni fan Slayera u svojoj je ljubavi prema glazbi otišao veliki korak naprijed zabilježivši svoj autorski rad na upravo objavljenom nosaču zvuka.

Album se zove «RAWBAU», a ime je dobio upravo po bendu čiji su članovi, uz Slavena, i Joško Matura (vokal, def), Saša Bulić – Ujac (gitara), Danijel Ljubić (bas) i Viktor Grgas – Grando (bubanj).

 Žestoki rock debut grupe Rawbau sadrži ukupno deset pjesama od kojih su sve Slavenov autorski rad osim otvarajuće «Imam san» u kojoj ko-autorstvo bilježe Joško i Saša. Album je snimljen u studijima Metro i Super Soul u Ljubljani s Janezom Križajem i Tat Purushom za miks pultom. Tat ujedno potpisuje i produkciju uz Slavenovu, Sašinu i Joškovu asistenciju. Pomoć u stvaranju pružio je i Denyken u čijem se studiju snimio bubanj i bas za pjesmu «Kasno je»,  mastering je obavio Janez Križaj, a dizajnom omota pozabavili su se Saša Bulić i Ante Koštić.

 Od prvih taktova uvodne «Imam san», preko prvog singla «Ludilo» i budućeg «Jel' te sram», pa do završne «Tejkitize» jasno je da nema okolišanja. Slavenova poetika i teški riffovi složeni su u žestoku kritiku društva i države, nagomilanih ljudskih strahova i paranoja, ispraznih veza, osjećaja i loših završetaka... Album «Rawbau» zasigurno spada u kategoriju najčvršćih domaćih rock izdanja godine, albuma kakvih nema previše na sceni, ali i albuma koji se usuđuju progovoriti o stvarima o kojima se javno ne raspravlja. Nazovite ih angažiranim rockom ili kakogod, ali sigurno je da njihova poruka neće proći nezapaženo...



Koncerti
Petak, 05.11.2010.
Lady Gaga u Areni Zagreb
Petak, 24.09.2010.
Guns n' Roses u Areni Zagreb
Ponedjeljak, 08.11.2010.
Sting u Areni Zagreb


 Music Info
 Pregled događanja
 Glazbeni oglasnik

Radogost prevoditelji