Upiši ključne riječi:
MUSIC INFO|PREGLED DOGAĐANJA|GLAZBENI OGLASNIK|STATUS ONLINE|MARKETING|KONTAKT 19.03.2024.


Guns n' Roses u Areni Zagreb   Ispis  E-mail 
09.06.2010.

Najpopularniji kalifornijski rock bend na svijetu, Guns N’Roses, nastupit će u Zagrebu u sklopu svoje europske turneje, 24. rujna 2010. u Areni Zagreb. Nakon najave koncerta koji se trebao održati u lipnju, management benda je odlučio dio turneje prebaciti na rujan tako da će omiljeni rockeri u Zagrebu otvoriti jesensku koncertnu sezonu.

Guns N Roses su nakon albuma Chinese Democracy, na koji se čekalo više od 10 godina, konačno krenuli na europsku turneju na kojoj će obići 10-tak gradova među kojima je i Zagreb u kojem će prvi put zasvirati svoje najveće hitove. Za ovaj će se koncert svakako tražiti ulaznica više jer se radi o bendu koji je obilježio kraj 80-tim i početak 90-tih godina te godinama bio u centru medijske pozornosti.

Guns N Roses  je američki  hard rock bend koji je krajem 80-tih i početkom 90-tih svojom glazbom, koja je mješavina rocka, bluesa, punka i heavy metala, nekoliko iznimno uspješnih albuma, spektaklularnim koncertima, skandalima i tučnjavama osvojio svjetsku javnost. Malo tko se ne sjeća rock balada November rain ili Don’t Cry, dok su Sweet Child Of Mine, Paradise City i Wellcome to The Jungle bili nezaobilazni hitovi svakog dobrog tuluma. Njihov  album, Apetite For Destruction koji je izdan 1987. godine se i danas nalazi na listi najprodavanijih debitantskih albuma na svijetu, dok su se Use You Illusion I i II (1991.) prodali u višemilijunskim nakladama. Uslijedio je Spaghetty Incident (1993.) koji je osvojio kritičare, ali ne i publiku, a na novi album Chinese Democracy fanovi su čekali sve do 2008. godine.

Bend, koji je dobio etiketu najopasnijeg rock benda na svijetu zbog raznih izgreda izazvanih ili članovima benda ili samim posjetiteljima njihovih koncerata, prodao je više od 100 milijuna albuma te je samo na europskoj turneji 2006. nastupao ispred više od 700.000 obožavatelja. Njihova trilogija videospotova – November Rain, Don’t Cry i Estranged s albuma Use Your Illusion I i II, ulaze u kategoriju najskupljih videospotova, a odskaču i svojim trajanjem. Bend je napravio i veliki soundtrack hit You Could be Mine za blockbuster Terminator 2: Sudnji dan s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi i u videospotu se izmjenjuje nastup Gunsa sa scenama i brojnim efektima iz filma. Nastupali su s Metallicom, svirali s Eltonom Johnom, Michaelom Jacksonom, Rolling Stonesima, osvajali publiku gdje god se pojavili i stvarali opću histeriju. Bend je zaista živio slogan 'seks, drugs & rock 'n roll' što su prenosili u svoje pjesme i nastupe pa ih je zbog toga magazin Q 2005. godine je uvrstio na svoju listu '50 BandsTo See Before You Die'.

Ulaznice za koncert koji čekamo desetljećima može se kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima od petka, 4. lipnja i to po sljedećim kategorijama:
FAN PIT: 329 KUNA
PARTER/TRIBINE: 299 KUNA
LOŽE: 499 KUNA

Za najbrže obožavatelje 'Gunsa' pripremljeno je iznenađenje: svi koji kupe ulaznicu u ticket Shopu Eventim, Jurišićeva 2 ili u uredu Lupa promotion, Drniška 22, dobivaju ulaznice po diskontnim cijenama za gotovinsko plaćanje: FAN PIT (299 KUNA), PARTER/TRIBINE (269 KUNA) I LOŽE (449 KUNA). Broj ulaznica po diskontnim cijenama je ograničen.


Pregled događanja
Petak, 05.11.2010.Lady Gaga u Areni Zagreb
Petak, 24.09.2010.Guns n' Roses u Areni Zagreb
Ponedjeljak, 08.11.2010.Sting u Areni Zagreb

Zadnje novosti


 Music Info
 Pregled događanja
 Glazbeni oglasnik

Radogost prevoditelji