Upiši ključne riječi:
MUSIC INFO|PREGLED DOGAĐANJA|GLAZBENI OGLASNIK|STATUS ONLINE|MARKETING|KONTAKT 19.05.2024.


Guns n' Roses u Zagrebu, prodaja ulaznica uskoro   Ispis  E-mail 
03.03.2010.

Najava dolaska "naopasnijeg benda na svijetu", Guns N'Roses u zagrebačku Arenu 20. lipnja 2010. godine oduševila je sve obožavatelje koji na ovaj koncet čekaju dva desetljeća, a GN'R obećavaju da će koncert biti spektakl za pamćenje. Iako je prodaja najavljena za 3.03.2010. na svim ovlaštenim prodajnim mjestima sistema Eventim, fanovi će na svoje ulaznice morati pričekati još nekoliko dana.

Naime, zbog tehničkih posebnosti pozornice i njene veličine, te drugih tehničkih elemenata koji će ovaj koncert učiniti nezaboravnim, a na zamolbu managementa, prodaja se odgađa na nekoliko dana dok se ne utvrdi koja se sjedala mogu puštati u prodaju kako bi svi posjetitelji imali najbolji mogući pogled na pozornicu.

Guns n' Roses su nakon albuma ChineseDemocracy, na koji se čekalo više od 10 godina konačno krenuli na europsku turneju na kojoj će obići 10-tak gradova među kojima je i Zagreb, u kojem će prvi put zasvirati svoje najveće hitove. Za ovaj će se koncert svakako tražiti ulaznica više jer se radi o bendu koji je obilježio kraj 80-tim i početak 90-tih godina te godinama bio u centru medijske pozornosti.

Guns n' Roses je američki hard rock bend koji je krajem 80-tih i početkom 90-tih svojom glazbom, koja je mješavina rocka, bluesa, punka i heavy metala, nekoliko iznimno uspješnih albuma, spektaklularnim koncertima, skandalima i tučnjavama  osvojio svjetsku javnost. Malo tko se ne sjeća rock balada November rain ili Don’t Cry, dok su Sweet Child Of Mine, Paradise City i Wellcome to The Jungle bili nezaobilazni hitovi svakog dobrog tuluma.

Njihov album, Apetite For Destruction koji je izdan 1987. godine i danas se nalazi na listi najprodavanijih debitantskih albuma na svijetu, dok su se Use Your Illusion  I i II (1991.) prodali u višemilijunskim nakladama. Uslijedio je Spaghetty Incident (1993.) koji je osvojio kritičare, ali ne i publiku, a na novi album Chinese Democracy fanovi su čekali sve do 2008. godine.

Bend, koji je dobio etiketu najopasnijeg rock benda na svijetu zbog raznih izgreda izazvanih ili članovima benda  ili samim posjetiteljima njihovih koncerata, prodao je više od 100 milijuna albuma te je samo na europskoj turneji 2006. nastupao ispred više od 700.000 obožavatelja. Njihova trilogija videospotova – November Rain, Don’t Cry i Estranged s albuma Use Your Illusion I i II, ulaze u kategoriju najskupljih videospotova, a odskaču i svojim trajanjem.

Bend je napravio i veliki soundtrack hit You Could be Mine za blockbuster Terminator 2: Sudnji dan s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi i u videospotu se izmjenjuje nastup Gunsa sa scenama i brojnim efektima iz filma. Nastupali su s Metallicom, svirali s Eltonom Johnom, Michaelom Jacksonom, Rolling Stonesima, osvajali publiku gdje god se pojavili i stvarali opću histeriju. Bend je zaista živio slogan 'seks, drugs & rock 'n roll' što su prenosili u svoje pjesme i nastupe pa ih je zbog toga magazin Q 2005. godine uvrstio na svoju listu "50 Bands To See Before You Die".Koncerti
Petak, 05.11.2010.
Lady Gaga u Areni Zagreb
Petak, 24.09.2010.
Guns n' Roses u Areni Zagreb
Ponedjeljak, 08.11.2010.
Sting u Areni Zagreb


 Music Info
 Pregled događanja
 Glazbeni oglasnik

Radogost prevoditelji